torstai 13. maaliskuuta 2014

Kolmas osa lukupäiväkirjasta

Kirjan teksti sai ajattelemaan, että jokaista ei kannata tuomita ensivaikutelman ja ulkokuoren perusteella. Mielipiteitä saa toki olla ihmisistä, mutta ne täytyy olla helposti myös muokattavissa.
Kirjan kirjoitusajankohta on romantiikka, ja se näkyy että kirja on aika romanttinen, koska kirjassa kerrotaan rakkaustarinaa. Kirjassa vanhemmat haluavat tyttäriensä menevän naimisiin. Kirjassa loppu on myös onnellinen, koska kaksi tyttäristä päätyvät naimisiin varakkaiden miesten kanssa.
Nykyaikaisten ihmisten pitäisi ottaa mallia siitä, kuinka voi keskustella tuntemattomienkin ihmisten kanssa.
Minun oli vähän vaikea hahmottaa kirjan tapahtumia ja hahmottaa esimerkiksi kahden varakkaan miehen tekemisiä toisistaan. Esimerkiksi siten, että kumpi oli kiinnostunut ja kenestä tyttäristä he olivat kiinnostuneita. 

Toinen osa lukupäiväkirjasta

Kirjassa ei ole tapahtunut mitään erityisen odottamatonta, tapahtumia oli myös helppo ennalta arvailla. Tekstissä kerrottiin tanssiaisten jälkeisiä tapahtumia ja mutkikkaasta rakkaustarinasta. Yksi tyttäristä, Elizabeth on erittäin sanavalmis ja todella ennakkoluuloinen.
Huomioni kiinnittyi myös kirjassa oleviin kappalejakoihin, jotka ovat todella lyhyet.

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Ensimmäinen osa lukupäiväkirjasta

Luen kirjaa nimeltä ylpeys ja ennakkoluulo, jonka Jane Austen on kirjoittanut.
Kirjan alussa kerrotaan perheestä, jossa on isä Bennet, äiti Bennet ja heidän viisi tytärtään myös mainitaan. Herra ja Rouva Bennet puhuvat keskenään siitä, että joku nuori varakas mies on vuokrannut heidän lähistöltään talon.
Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta ja haluaa tietää mitä seuraavaksi tapahtuu. Kirjassa on vaikeaa pysyä tapahtumien perässä, koska ei muista kaikkien henkilöiden nimiä, eikä välttämättä tiedä kenestä kerrotaan.